Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно чоловіка, який на грунті ревнощів намагався вбити співмешканця своєї колишньої дружини, здійснивши по ньому близько 10 пострілів з рушниці

    

Білоцерківською місцевою прокуратурою затверджено та скеровано до суду для розгляду по суті обвинувальний акт стосовно 52-річного чоловіка за вчинення кримінальних правопорушень, перебдачених ч. 2 ст. 15 ч. 1 ст. 115 КК України (закінчений замах на умисне вбивство), ч. 1 ст. 162 КК України (порушення недоторканності житла), ч. 4 ст. 296 КК України (хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку, з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю, вчинене із застосуванням вогнепальної зброї).

 

Установлено, що чоловік, на грунті ревнощів, вирішив позбавити життя співмешканця своєї колишньої дружини, взявши із собою рушницю, він прийшов до будинку своєї колишньої під приводом повернення її речей.

 

Так, зловмисник, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, зайшов на подвір’я, та, побачивши нового чоловіка своєї жінки здійснив два прицільні постріли у нього, однак потерпілий сховався за колону ганку.

 

Рятуючись від нападника, чоловік забіг у будинок та зачинився із середини, однак злочинець почав стріляти по вікнах, пошкодивши при цьому вікно та побутову техніку і меблі, які знаходились у кімнаті.

 

Надалі, зловмисник, через відчинене вікно на протилежній стороні будинку, проник всередину, побачивши на кухні співмешканця, нападник навів на нього рушницю з метою здійснення пострілу.

 

Однак потерпілий вхопив руками дуло рушниці та відвів його вбік, у цей момент нападник здійснив постріл, яким пошкоджено кухонну електродуховку. Між чоловіками виникла боротьба, у ході якої потерпілий вихопив рушницю та затримав злочинця.

 

Обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 15 років.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2253