Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Завдяки непохитній позиції прокуратури Київської області чоловік, який вчинив ДТП, внаслідок якого загинуло три людини продовжить відбувати покарання в місцях позбавлення волі

    

Установлено, що в квітні 2015 року чоловік, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, керуючи технічно справним автомобілем, рухаючись на території Переяслав-Хмельницького району у напрямку м. Бориспіль, не був уважним та не стежив за дорожньою обстановкою, чим порушив правила дорожнього руху, а саме безпідставно змінив напрямок руху транспортного засобу, виїхавши на узбіччя, внаслідок чого автомобіль втратив керування та в’їхав в дерево.

 

У результаті ДТП, водій автомобіля отримав тілесні ушкодження, а три пасажира від отриманих травм померли на місці події.

 

Так, у травні 2016 року чоловіка засуджено за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, що  спричинило загибель кількох осіб) КК України до 5 років позбавлення волі.

 

Однак, засуджений, відбувши третину строку призначеного йому покарання, в листопаді минулого року подав клопотання до суду про заміну невідбутої частини покарання на більш м’яке, а саме виправні роботи. В подальшому, ухвалою Кагарлицького районного суду клопотання засудженого задоволено.

 

Не погоджуючись із вказаним рішенням суду, прокуратура Київської області внесла апеляційну скаргу, яку за наслідками апеляційного розгляду судом задоволено.

 

Відтепер засуджений продовжить відбувати покарання у вигляді позбавлення волі.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2194