Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області пред’явлено позов про повернення земельних ділянок у державну та комунальну власність Білоцерківського району площею майже 4 га, які отримані громадянами на підставі підроблених рішень сільським головою, відносно якого скеровано до суду обвинувальний акт та підтримується державне обвинувачення за підробку та зловживання службовим становищем

    

Білоцерківською місцевою прокуратурою у ході досудового розслідування кримінального провадження щодо підроблення рішень сільської ради, встановлено, що вказані рішення стали підставою для незаконного отримання громадянами у власність земельних ділянок.

 

Установлено, що рішеннями однієї із сільських рад Білоцерківського району надано у приватну власність 2 громадянам земельні ділянки сільськогосподарського призначення для ведення особистого селянського господарства та будівництва і обслуговування житлових будівель та споруд із земель державної та комунальної власності загальною площею майже 4 га, вартістю понад 700 тисяч гривень.

Вказані земельні ділянки передані громадянам всупереч вимогам Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та Земельного кодексу України, оскільки дане питання про надання їх у власність повинно розглядатись на пленарному засіданні сільської ради.

Реагуючи на виявлені порушення, Білоцерківською місцевою прокуратурою до суду пред’явлено позовну заяву про витребування з незаконного володіння громадян земельних ділянок державної та комунальної власності.

Поряд з цим, за процесуального керівництва Білоцерківської місцевої прокуратури триває судовий розгляд за обвинуваченням сільського голови у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК України.

Обвинуваченому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 6 років з позбавленням права права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом до 1000 тисячі неоподаткованих мінімумів громадян та зі спеціальною конфіскацією.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2792