Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області скеровано до суду та підтримується державне обвинувачення стосовно мати та доньки, які замовляли в Китаї фальсифікат під виглядом ботоксу, а потім поставляли його у салони краси по всій території України, від чого потерпілі потрапляли навіть до реанімації

    

Прокуратурою Київської області затверджено та скеровано до суду для розгляду по суті обвинувальні акти стосовно мати та доньки, які в Китаї замовляли речовину невідомого походження під виглядом препарату ботокс за 25-30 доларів США, а вже в Україні вони його продавали у салони краси за 130-150 євро. Незаконна діяльність родини тривала протягом грудня 2016 по червень 2017 р.р.

 

У пацієнтів, яким вводили цей препарат значно погіршувався стан здоровя, а одна жінка взагалі потрапила до реанімації.

 

За результатами проведеної експертизи встановлено, що вказаний препарат ніколи не вироблявся для жодної країни світу і не був зареєстрований в жодній країні світу, а отже він є фальсифікованим лікарським засобом, який знаходиться у незаконному обігу.

Завдяки вжитим заходам прокуратури Київської області мати та доньку затримано у липні минулого року.

 

За процесуального керівництва прокуратури Київської області триває судовий розгляд за обвинуваченням мати та доньки у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 321-1 (придбання, пересилання, зберігання з метою збуту та збут завідомо фальсифікованих лікарських засобів) КК України.

 

Обвинуваченим загрожує покарання у виді позбавлення волі строком від 5 до 8 років з конфіскацією майна.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 5248