Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Будь-які публічні, надумані та істеричні доводи Ірпінського міського голови Карплюка щодо відповідності дій вимогам чинного законодавства при спробі незаконній зміни форми власності земельної ділянки лісового фонду площею 15 га, яка була повернута державі прокуратурою Київської області, повністю спростовуються фактичними обставинами (ФОТО)

    

Прокуратура Київської області винятково у законний спосіб відстоює порушені права держави на теренах всієї області. Зокрема, протягом минулого року повернуто майже 18 тисяч га земель на суму понад 2 млрд гривень.

 

Чергова спроба Ірпінського міського голови дискредитувати прокуратуру потерпіла фіаско.

 

Установлено, що у 2006 році Ірпінською міською радою без наявності всіх передбачених погоджень проекту землеустрою та без проведення обов’язкової державної землевпорядної експертизи прийнято рішення щодо зміни цільвого призначення земельної ділянки лісогосоподарського призначення площею 15 га, яка знаходиться у постійному користуванні ДП «Київське лісове господарство», під житлове будівництво. Повноваження на зміну цільвого призначення вказаної категорії земель належать Кабінету Міністрів України.

 

У 2012 році за позовом прокуратури Київської області скасовано рішення міськради про зміну цільового призначення вказаної земельної ділянки та визнано недійсними видані на його підставі правовстановлюючі документи.

 

Вказане судове рішення було реально виконано, шляхом внесення відомостей до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про припинення права ДП «Київське лісове господарство» на дану земельну ділянку саме з цільовим призначенням – багатоквартирна житлова забудова та до земельно-облікових даних – відображено, що земельна ділянка належить до державної власності.

 

Однак, не зважаючи на вищевикладене та ігноруючи зазначене судове рішення, у 2015 році Ірпінський міській голова звернувся до державного реєстратора із заявою про реєстрацію права комунальної власності на земельну ділянку на підставі чого останнім було прийнято незаконне рішення, що підтверджено рішенням адміністративного суду.

 

    

 

Таким чином, саме за ініціативи міського голови Ірпінська міська рада мала намір застосувати схему дерибану лісу, яку прокуратурою Київської області в судовому порядку скасовано, чим упереджено від забудови 15 га лісу.

 

 

Завдяки принциповій позиції прокуратури Київської області чергову спробу Карплюка забудувати ліс зведено нанівець рішенням окружним адміністративним судом міста Києва.

 

    

 

Прокуратура Київської області заявляє, що і надалі буде вживати дієвих заходів до зупинення знищення лісів та незаконної передачі земель, а винні особи понесуть відповідальність, зокрема, і кримінальну.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 4470