Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За процесуального керівництва прокуратури Київської області судитимуть засудженого та його цивільну дружину, які намагались «домовитись» із начальником однієї із виправних колоній за 2 500 тисяч доларів США вирішити питання щодо застосування відносно чоловіка умовно-дострокового звільнення

    

Установлено, що до однієї із виправних колоній Київщини для відбування покарання прибув неодноразово судимий 41-річний чоловік. У подальшому, засуджений звернувся до начальника державної установи, якому повідомив пропозицію надати неправомірну вигоду у вигляді коштів в сумі 2000-3000 доларів США за позитивне вирішення питання щодо застосування відносного нього умовно-дострокового звільнення від покарання.

 

Крім цього, засуджений повідомив посадовцю, що обіцяні кошти за «позитивне вирішення питання» принесе його цивільна дружина. В подальшому,  цивільна дружина засудженого, на виконання попередніх домовленостей, звернулась до начальника виправної колонії та перебуваючи у його службовому кабінеті надала йому гроші в сумі 2500 доларів США.

 

За процесуального керівництва Білоцерківської місцевої прокуратури зловмисникам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369 (надання неправомірної вигоди службовій особі) КК України.

 

Наразі обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті.

 

Обвинуваченим загрожує покарання у виді позбавленням волі строком до 8 років з конфіскацією майна.

 

Боротьба з корупційними правопорушеннями триває.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 2195