Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокурор Київської області повідомив про підозру в отриманні хабара заступнику голови однієї з районних рад та депутату об’єднаної територіальної громади району Київщини, які вимагали 50 тисяч доларів США за сприяння передачі майнового комплексу та землі, які перебувають у комунальній власності (ФОТО)

    

Сьогодні, 18 січня, прокурор Київської області Дмитро Чібісов, в присутності захисників, повідомив про підозру заступнику голови однієї з районних рад та депутату об’єднаної територіальної громади району Київщини у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 368 (пособництво в отриманні неправомірної вигоди службовою особою, що займає відповідальне становище) КК України.

 

Злочин викрито прокуратурою Київської області спільно з працівниками Управління захисту економіки в Київській області ДЗЕ НП України.

 

 

Так, встановлено, що вказані особи за 50 тисяч доларів США вимагали за  сприяння у вирішенні питання щодо передачі майнового комплексу, який перебуває у комунальній власності, з правом подальшої приватизації службовій особі, що займає відповідальне становище.

 

У ході досудового розслідування задокументовано факт отримання зазначеними особами частини неправомірної вигоди на загальну суму 20500 гривень, які отримано у безготівковій формі на особисті платіжні картки зловмисників.

 

На підставі ухвал суду слідчими прокуратури з оперативним супроводженням працівників поліції проведено низку обшуків у помешканні депутатів та районній раді. Отримано докази на підтвердження факту отримання неправомірної вигоди.

 

    

 

Наразі підготовлено клопотання до суду про обрання запобіжного заходу, тривають необхідні слідчі та процесуальні дії.

 

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі строком до 10 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 4025