Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Завдяки раптовій перевірці прокуратури Київської області чотирьох засуджених в Бучанській виправній колонії звільнено з дисциплінарного ізолятора у зв’язку із неналежними умовами їх тримання

    

Прокуратурою Київської області за результатами раптової перевірки, проведеної 15 січня в Державній установі «Бучанська виправна колонія (№ 85)», виявлено грубі порушення прав засуджених щодо незабезпечення належних умов їх тримання та випадки ненадання медичної допомоги.

 

Так, незважаючи на погіршення погодних умов, в дисциплінарному ізоляторі установи утримувались 4 засуджених в камерах, у яких температура повітря становила лише 14 градусів, при встановленій мінімальній нормі 18 градусів, а санітарний стан зазначених приміщень є незадовільний.

 

Виявлено факти утримування засуджених у дисциплінарному ізолятору без проведення обов’язкових щоденних медичних оглядів, незважаючи на те, що останні потребували медичної допомоги.

 

Також при вирішенні питання про застосування заходів стягнень до засуджених адміністрацією вказаної виправної колонії порушуються права засуджених на отримання правової допомоги.

 

Реагуючи на вказані порушення прокуратурою області керівнику виправної установи внесено вказівку, на виконання якої, у зв’язку з неналежними умовами тримання, 4 засуджених негайно звільнено з дисциплінарного ізолятору. На даний час вирішується питання про притягнення винних посадових осіб колонії до передбаченої законом відповідальності.

 

Аналогічні порушення виявлені за результатами виїзду до Державної установи «Кагарлицька виправна колонія (№ 115)».

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

 

 

кількість переглядів: 2190