Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області вимагає поновити порушені права дітей та зобов’язати адміністрацію навчального закладу Жуківської сільської ради оформити правовстановлюючі документи на земельну ділянку площею понад 4,5 га і вартістю 3,8 млн грн

    

Установлено, що в користуванні Жуківського навчально-виховного комплексу Жуківської сільської ради Згурівського району перебуває земельна ділянка площею 4,5 га.

 

Втім, правовстановлюючі документи на вказану землю не оформлювались, посадові особи навчального закладу до сільської ради з клопотанням про надання земельної ділянки у постійне користування не зверталася.

Тобто адміністрацією навчального закладу не вжито жодних заходів до оформлення правовстановлюючих документів на земельну ділянку навіть щодо звернення до Жуківської сільської ради з клопотанням про передачу у постійне користування даної землі.

Таким чином, Жуківським навчально-виховним комплексом порушено чинне законодавство, що створює передумови для зловживань щодо розпорядження зазначеною земельною ділянкою, ризики для нормального функціонування школи та учбового процесу та може призвести до негативних наслідків та порушення прав дітей.

 

Зважаючи на виявлені порушення, прокуратура Київщини звернулась до суду з позовними вимогами визнанти незаконною бездіяльність та зобов’язати вчинити певні дії з оформлення правовстановлюючих документів на земельну ділянку площею 4,5 га і вартістю 3 млн 800 тис. грн.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

 

кількість переглядів: 2363