Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області вимагає повернути державі майже 1 га землі, який перебував у постійному користуванні Інституту садівництва НААН України, та в подальшому Чабанівською селищною радою вилучений з числа земель державної власності під виглядом будівництва дитячої дошкільної установи і незаконно наданий у приватну власність фізичним особам, за вказаним фактом зареєстровано кримінальне провадження

    

Прокуратурою Київської області виявлено факт незаконного відведення Чабанівською селищною радою у приватну власність фізичних осіб земельних ділянок державної власності загальною площею майже 1 га для ведення особистого селянського господарства, які перебували в постійному користуванні Інституту садівництва Національної академії аграрних наук України.  

 

Особливого цинізму цьому порушенню додає те, що ці землі Чабанівською селищною радою вилучено з числа земель державної власності під виглядом необхідності подальшого будівництва на них дитячої дошкільної установи.

 

Насправді  селищною радою ці землі, з порушенням земельного і містобудівного законодавства, відведено у приватну власність двом громадянам, мешканцям Тернопільської області, для ведення особистого селянського господарства, хоча з’ясовано, що діючою містобудівною документацією с. Новосілки Києво-Святошинського району дійсно передбачається розміщення дитячої дошкільної установи на цих територіях.

 

У подальшому, цими громадянами земельні ділянки поділено і відчужено на користь одного із забудовників Києво-Святошинського району, що будує багатоквартирні житлові будинки.      

 

Реагуючи на виявлені порушення, прокуратурою області підготовлено позов до суду щодо визнання недійсними рішень і витребування земельних ділянок із чужого незаконного володіння на користь держави.

 

Крім того, розпочато кримінальне провадження за фактом вчинення службовими особами Чабанівської селищної ради кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 2338