Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За принципової позиції прокуратури Київської області зловмисника, який грубо порушуючи правила дорожнього руху, на мотоциклі в’їхав в дерево, від чого загинув пасажир, а потім залишив місце ДТП, отримав покарання у вигляді 5 років позбавлення волі

    

Установлено, що в кінці липня 2017 року чоловік, який неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності, керуючи мотоциклом виїхав на зустрічну смугу та здійснив зіткнення мотоцикла із стовбурами двох дерев.  Внаслідок зіткнення пасажир транспортного засобу, який знаходився на сидінні позаду водія, від отриманих тілесних ушкоджень загинув на місці дорожньо-транспортної пригоди. Винуватець аварії зник з місця скоєння злочину.

 

Завдяки професійній роботі правоохоронних органів особу водія було встановлено, затримано та повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, пекредбаченого ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого) КК України. 

 

За клопотанням прокуратури підозрюваному обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

 

У подальшому обвинувальний акт стосовно вказаного чоловіка, за результатами проведення досудового розслідування, скеровано до Ірпінського міського суду Київської області для розгляду по суті.

 

Підтримання державного обвинувачення у вказаному кримінальному провадженні забезпечено працівниками Ірпінського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури. Під час судового розгляду стороною державного обвинувачення у повному обсязі доведено вину 34-річного чоловіка у вчиненні інкримінованого злочину та засуджено до 5-ти років позбавлення волі з позбавленням прав керувати транспортними засобами строком на 2 роки.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 2279