Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За належного реагування прокуратури Київської області скасовано незаконну ухвалу Ірпінського міського суду, якою обвинуваченого, який на момент вчинення злочину був неповнолітнім і скоїв смертельне ДТП, звільнено від кримінальної відповідальності, а кримінальне провадження - закрито

    

За принципової позиції прокуратури Київської області Апеляційним судом Київської області задоволено апеляційну скаргу прокуратури та скасовано незаконно винесену ухвалу Ірпінського міського суду, якою обвинуваченого, який на момент вчинення дорожньо-транспортної пригоди був неповнолітнім, звільнено від кримінальної відповідальності на підставі ст. 1 п. «а» Закону України «Про амністію у 2014 році» та закрито кримінальне провадження стосовно нього за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого) КК України.

 

Наразі кримінальне провадження стосовно обвинуваченого Апеляційним судом Київської області направлено до Ірпінського міського суду на новий розгляд.

 

Прокуратурою Київської області встановлено, що Ірпінським міським судом неправильно застосовано Закон України про кримінальну відповідальність, оскільки ст. 86 КК України та Закон України «Про амністію у 2014 році» передбачає можливість часткового або повного звільнення від відбування покарання, а не від кримінальної відповідальності.

 

Тобто, суд мав ухвалити вирок, яким призначити покарання, а потім на підставі ст. 1 п. «а» Закону України «Про амністію у 2014 році» звільнити обвинуваченого від відбування покарання, а не від кримінальної відповідальності.

 

Крім того, прокуратурою Київської області за вказаним фактом порушення суддею Ірпінського міського суду кримінального закону під час розгляду та прийняття незаконного судового рішення подано скаргу до Вищої ради правосуддя.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2332