Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Саме завдяки належного реагування прокуратури Київської області справу щодо жорстокого побиття в новорічну ніч групою підлітків 18-річного хлопця перекваліфіковано на розбій, зловмисникам повідомлено про підозру, вилучено знаряддя злочину та хід розслідування кримінального провадження взято на особливий контроль прокуратури

    

Установлено, що в новорічну ніч, в смт Глеваха, група підлітків 14-ти, 13-ти та 12-років зустріли невідомого їм раніше18-річного юнака. Один з неповнолітніх хлопців запропонував своїм товаришам перекрити дорогу юнаку та не пропускати його пройти, на що всі погодились.

У подальшому, з метою заволодіння майна потерпілого, троє підлітків повалили юнака на тротуарну плитку і почали його жорстоко бити ногами, руками та битою. В цей момент двоє інших неповнолітніх, які не вчиняли напад, залишили місце вчинення злочину.

Після нападу на юнака зловмисники витягли його гаманець та паспорт громадянина України

Внаслідок недитячого побиття 18-річний студент отримав тілесні ушкодження у вигляді закритої черепно-мозкової травми, струсу головного мозку, забійної рани потиличної ділянки, забою м’яких тканин в ділянці лівого плечевого суглобу та лопатки, а також забою м’яких тканин в ділянці лівого колінного суглобу.

 

Варто зазначити, що троє батьків нападників притягувались, а деякі неодноразово, до адміністративної відповідальності за ст. 184 КупАП (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей).

 

За фактом інциденту СВ Васильківського ВП ГУНП в Київській області було внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст. 296 (хуліганство) КК України.

 

Завдяки належного реагування та оперативно вжитим заходам прокуратурою Київської області справу перекваліфіковано на більш тяжку, а саме на розбій.

 

За процесуального керівництва Васильківського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури двом 14-річним нападникам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 187 (розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб) КК України.

 

Стосовно 13-річного зловмисника за результатами досудового розслідування буде направлено клопотання до суду про застосування до нього заходів виховного характеру.

 

Стосовно двох малолітніх, які втекли з місця вчинення злочину, внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом вчинення хуліганських дій та за результатами досудового розслідування буде направлено клопотання до суду про застосування до них заходів виховного характеру.

 

На даний час виявлено та вилучено знаряддя злочину та призначено ряд судових експертиз.

 

Вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою

 

Хід досудового розслідування взято на особливий контроль прокуратури Київської області.

 

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі строком до 10 років з конфіскацією майна.

 

Крім того, прокуратурою області встановлено, що посадовими особами Служби у справах дітей Васильківської районної державної адміністрації не вжито жодних дій щодо встановлення опіки та піклування над малолітнім, який вчинив розбійний напад.

 

За даним фактом прокуратурою області внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 367 КК України за фактом службової недбалості, тобто невиконання або неналежного виконання службової особою своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що завдало істотної шкоди охоронюваним законом правам, свободам та інтересам окремих громадян в діях посадових осіб Служби у справах дітей Васильківської районної державної адміністрації.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 3037