Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Патріарх Філарет відзначив церковними нагородами прокурора Київської області, першого заступника та заступників (ФОТО)

    

У вівторок, 26 грудня, в синодальній залі Київської Патріархії Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет зустрівся із прокурором Київської області, першим заступником прокурора області та заступниками. У зустрічі також взяли участь Патріарший намісник, митрополит Переяславський і Білоцерківський Епіфаній та заслужений журналіст України Юрій Дорошенко.

 

    

 

Святійший Патріарх Філарет високо оцінив діяльність представників прокуратури загалом і Київської області зокрема, та зазначив, що і Церква, і прокуратура борються зі спільним ворогом – злом.

 

Митрополит Епіфаній у розмові торкнувся питання захисту законності, боротьби з корупцією та захисту прав і свобод людини й віруючих на території Київської області та зауважив, що останніми роками ситуація значно покращилася і тут також заслуга прокуратури.

 

За заслуги перед Українською Православною Церквою, значний внесок в утвердження справедливості та законності в Україні, відстоюванні прав і свобод людини та громадян Святійший Владика нагородив прокурора Київської області, державного радника юстиції З класу Чібісова Дмитра Олеговича Орденом святого князя Володимира Великого III ступеня; першого заступника прокурора Київської області, старшого радника юстиції Грабця Ігора Несторовича Орденом святого архістратига Михаїла; заступника прокурора Київської області, старшого радника юстиції Бендика Ярослава Миколайовича Орденом святого архістратига Михаїла; Заступника прокурора Київської області, старшого радника юстиції Мілевського Андрія Петровича Орденом святого архістратига Михаїла.

 

    

 

Після нагородження Предстоятель Київського Патріархату наголосив на важливості діяльності Прокуратури й порівняв їхню владу із мечем про що й говорив апостол Павло в Посланні до римлян. "Прокуратура має велике значення – це меч, про який говорить апостол Павло, що влада не даремно носить меч. Хочеш не боятися влади, то роби добро, а якщо ти робиш зло, – бійся, бо вона носить меч, меч означає покарання" – сказав Патріарх Філарет.

 

У свою чергу прокурор Київської області Дмитро Чібісов наголосив, що церква захищає людей духовно, а органи прокуратури в площині Закону.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 2977