Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно неодноразово раніше судимого чоловіка, який проник до помешкання літньої жінки та вчинив розбійний напад, відтепер обвинуваченому загрожує позбавлення волі до 12 років з конфіскацією майна

    

Ірпінським відділом  Києво-Святошинської місцевої прокуратури завершено досудове розслідування за підозрою 30-річного рецидивіста  у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 187 (вчинення нападу з метою заволодіння чужим майном, поєднаного із насильством, небезпечним для життя чи здоров'я особи, яка зазнала нападу (розбій), поєднаного з проникненням у житло) КК України.

 

Під час досудового розслідування встановлено, що зловмисник, будучи неодноразово засудженим, в тому числі і за вчинення розбою, через незамкнені двері проник до помешкання 58-річної жінки, яка в цей час спала.

 

Рецедивіст наніс один удар кулаком в обличчя жінці та почав вимагати в неї віддати йому цінні речі, у тому числі, зняти золоті кільця з рук. Потерпіла  повідомила про відсутність грошових коштів та неможливість зняти кільця із рук у зв’язку із хворобою суглобів пальців.

 

Продовжуючи реалізовувати свій злочинний умисел, розбійник наніс десять ударів кулаками рук в область обличчя потерпілої та намагався зняти кільця з її рук, викручуючи їй пальці, чим спричинив останній тілесні ушкодження у вигляді струсу головного мозку, переломів середньої третини фаланги і голівки 5-ї п’ясної кістки, а також забоїв м’яких тканин обличчя, шиї та верхніх кінцівок, які відносяться до категорії середньої тяжкості.

 

Після нападу на потерпілу зловмисник заволодів її майном та залишив місце злочину.

 

Завдяки безкомпромісної позиції прокуратури рецидивісту обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

 

Відтепер обвинуваченому загрожує покарання у виді позбавлення волі строком до 12 років з конфіскацією майна.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 2143