Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Завдяки прокуратурі Київської області у державну власність повернуто 24 га землі, яку особа отримала в оренду для ведення фермерського господарства на території Кагарлицького району, проте такою діяльністю не займалась

    

За принципової позиції прокуратури Київської області апеляційним судом Київської області задоволено апеляційну скаргу прокуратури, скасовано рішення Кагарлицького районного суду та задоволено позов прокуратури про визнання недійсним рішення сільської ради та договору оренди земельної ділянки площею 24 га.

 

Установлено, що Ставівською сільською радою Кагарлицького району надано в оренду особі вказані землі для ведення фермерського господарства.

 

Втім, зазначені дії відбулись в порушення вимог ч.ч. 1 та 2  ст. 1, ст. 7  Закону України «Про фермерське господарство», оскільки відповідач не мав наміру займатися фермерським господарством та отримав спірну земельну ділянку поза аукціоном, для розширення меж уже створеного ним фермерського господарства ще у 1995 році.

 

Окрім того, в своїх заявах на отримання в оренду землі відповідачем  не обґрунтовано необхідності отримання даних розмірів земельної ділянки та не зазначено перспектив діяльності фермерського господарства.

 

Зазначене вище підтверджується і тим, що відповідач одразу передав земельну ділянку в суборенду своєму фермерському господарству.

 

Зважаючи на виявлені порушення, прокуратурою було предявлено до суду позовну заяву з вимогою визнати недійсними рішення та договори оренди і суборенди землі, у задоволенні якого судом першої інстанції відмовлено.

 

Не погоджуючись із таким рішенням ,прокуратура Київської області оскаржила його до апеляційного суду Київської області.

 

Завдяки вжитим заходам прокуратури упереджено незаконне користування земельною ділянкою площею 24 га

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 2209