Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
З метою недопущення порушень прав дітей та інтересів держави у сфері охорони дитинства прокуратурою Київської області відреаговано на невжиття жодних заходів посадовими особами Згурівської районної ради та відділу освіти Згурівської РДА, останніх зобов’язано оформити правовстановлюючі документи на земельну ділянку площею 29 га

    

Прокуратурою встановлено, що у 2013 році рішенням Київської обласної ради безоплатно передано земельну ділянку площею 29 га у смт. Згуровка, що знаходилася на балансі Згурівської спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІ ступенів для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування із спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Київської області до спільної власності територіальних громад сіл та селища Згурівського району.

 

Після чого, рішенням Згурівської районної ради прийнято майно, у томі числі земельну ділянку площею 29 га, у спільну власність територіальних громад сіл, селища Згурівського району.

 

Рішенням сесії Згурівської районної ради зазначену земельну ділянку передано на баланс відділу освіти Згурівської районної державної адміністрації.

 

Разом з тим, з 2013 року посадовими особами Згурівської районної ради та відділу освіти Згурівської РДА не вжито жодних заходів в порядку ст. ст. 92, 116, 123 Земельного кодексу України щодо оформлення правовстановлюючих документів на спірну земельну ділянку, що створює передумови для зловживань щодо розпорядження зазначеною земельною ділянкою, ризики для нормального функціонування школи та навчального процесу та може призвести до негативних наслідків та порушення прав дітей та інтересів держави у сфері охорони дитинства.

 

Реагуючи на виявлені порушення, Бориспільська місцева прокуратура звернулась до суду з позовом про зобов’язання вчинити дії по оформленню правовстановлюючих документів на земельну ділянку площею 29 га Згурівську районну раду та відділ освіти Згурівської райдержадміністрації, який постановою Київського окружного адміністративного суду задоволено.

 

Завдяки вжитим заходам прокуратури Київщини захищено інтереси держави у сфері охорони дитинства.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 2842