Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За фактом неправомірного відчуження Яготинською РДА земельної ділянки площею 28 га прокуратурою Київської області зареєстровано кримінальне провадження

    

Під час здійснення опрацювання ресурсу «Публічна кадастрова карта України» на території Яготинського району Київської області виявлено факт незаконного вибуття з державної власності земельної ділянки.

 

Так, встановлено, що службовими особами Яготинської районної державної адміністрації, умисно, з використанням влади в інтересах третіх осіб, а також всупереч інтересам служби, прийнято розпорядження про затвердження технічної документації та передано особі в оренду земельну ділянку площею 28 га. 

 

За видом цільового використання земельну ділянку надано під особисте селянське господарство за рахунок орних земель запасу державної власності сільськогосподарського призначення.

 

В той же час, частиною 1 статті 5 Закону України «Про особисте селянське господарство» передбачено, що для ведення особистого селянського господарства використовують земельні ділянки розміром не більше 2 гектара.

 

Таким чином, незаконні дії службових осіб Яготинської РДА призвели до тяжких наслідків та вибуття із державної власності на тривалий строк земельної ділянки, площа якої у 14 разів перевищує дозволений граничний розмір. 

 

За вказаним фактом Бориспільською місцевою прокуратурою внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та почато досудове розслідування за ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

 

Окрім цього, органами прокуратури готується позовна заява з вимогою повернути у державну власність вказані землі площею 28 га.

 

Законність та порядок у сфері земельних відносин під посиленою увагою прокуратури Київської області.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 3627