Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області повідомлено про підозру колишньому начальнику відділу освіти Переяслав-Хмельницької міської ради, який спричинив збитки державному бюджету на майже 3 млн грн

    

Переяслав-Хмельницьким відділом Бориспільської місцевої прокуратури повідомлено про підозру колишньому начальнику відділу освіти Переяслав-Хмельницької міської ради за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 (службова недбалість, що спричинило тяжкі наслідки) КК України.

 

Так, у квітні 2012 року між відділом освіти Переяслав-Хмельницької міської ради  та приватним підприємством укладено договір оренди щодо приміщення дошкільного закладу площею 687.5 кв м. Підприємець використовував вказані приміщення для розміщення друкарні та організації виробництва відповідно до статутної діяльності.

 

Перед укладенням договору оренди незалежна оцінка нерухомого майна не проводилась, що призвело до суттєвого зниження оплати за оренду нерухомого майна та ненадходження коштів до бюджету.

 

Згідно висновку судової будівельно-технічної експертизи ринкова вартість приміщення на момент укладення договору становила майже 1,5 млн грн.

 

Колишній начальник відділу освіти Переяслав-Хмельницької міської ради, в порушення вимог Закону України «Про оренду державного та комунального майна», не забезпечив проведення експертної оцінки вартості майна з метою встановлення правильного розміру орендної плати.

 

Таким чином, згідно висновку судово-економічної експертизи внаслідок заниження вартості орендованої площі нанесено збиток державному бюджету в сумі майже 3 млн грн.

 

Досудове розслідування триває.

 

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

 

 Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 2682