Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області повідомила про підозру колишньому головному бухгалтеру однієї із сільських рад Київщини, яка заволоділа бюджетними коштами на суму понад 100 тис грн

    

За процесуального керівництва Згурівського відділу Бориспільської місцевої прокуратури колишньому головному бухгалтеру однієї із сільських рад Згурівського району повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) та ч. 1 ст. 389 (ухилення від покарання, не пов'язаного з позбавленням волі) КК України.

 

Установлено, що у 2011-2015 роках, зловмисниця обіймаючи посаду головного бухгалтера однієї із сільської ради Згурівського району, з метою незаконного збагачення, зловживаючи своїми службовими обов’язками, пов’язаними з нарахуванням та виплатою працівникам сільської ради заробітної плати, перераховувала на власні карткові рахунки, грошові кошти у якості заробітної плати, які значно перевищували розмір фактично нарахованої та призначеної їй до виплати заробітної плати.

 

Надлишком грошових коштів, після зарахування їх на власні карткові рахунки, остання заволодівала та розпоряджалась на власний розсуд. У такий спосіб шахрайка заволоділа грошовими коштами сільської ради на загальну суму понад 100 тис грн.

 

Кримінальним законодавством передбачено покарання у виді позбавлення волі строком від 3 до 8 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

 

Досудове розслідування триває.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2642