Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області скерувала до суду обвинувальний акт стосовно директора одного з товариств, який привласнив бюджетні кошти виділені на проведення ремонтних робіт у будинку культури та військкомату на загальну суму понад 200 тис грн

    

Установлено, що перебуваючи на посаді директора одного з товариств, зловмисник, використовуючи своє службове становище, шляхом підробки актів виконаних робіт, привласнив кошти місцевого бюджету, які були виділені на капітальний ремонт міського будинку культури та будинку військкомату.

 

Згідно із висновком судової будівельно-технічної експертизи обсяги та вартість фактично виконаних будівельних робіт не відповідають обсягам та вартості, визначеним узгодженою проектно-кошторисною та фінансово-звітною документацією відповідно до договорів на суму понад 200 тисяч гривень.

 

Внаслідок  неправомірних  дій  місцевому бюджету завдано шкоду на вказану суму.

 

За процесуального керівництва Білоцерківської місцевої прокуратури чоловікові повідомлено про підозру у вичненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.ч. 2, 4 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем вчинене у великих розмірах), ч.ч. 1, 2 ст. 366 (службове підроблення) КК України.

 

Наразі обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті.

 

Процесуальним керівником у даному кримінальному провадженні заявлено цивільний позов про відшкодування шкоди, завданої держави на суму понад 200 тисяч гривень.

 

Обвинуваченому загрожує покарання у виді позбавлення волі строком до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 2231