Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Завдяки прокуратурі Київської області лісничого визнано винним у вчиненні незаконної порубки лісу та задоволено цивільний позов, згідно якого зловмисник має відшкодувати до державного бюджету збитки на суму майже 335 тисяч гривень

    

Установлено, що в січні 2017 року лісничий Таращанського агролісництва, діючи умисно, з метою незаконного збагачення, за рахунок лісового фонду України, здійснив рубку 121 дерева породи дуб, який знаходиться в межах Чернинської сільської ради Таращанського району та належить Улашівському лісництву ДП «Богуславський лісгосп»

 

Внаслідок таких незаконних дій завдано істотної шкоди довкіллю, оскільки погіршились захисні, водоохоронні й інші екологічні властивості лісу, виникли певні труднощі для заліснення даної ділянки лісу, а також виникла загроза водної ерозії грунту.

 

Однак, лісничий вирішив уникнути кримінальної відповідальності за вчинене та зник з місця проживання. У зв’язку з цим останнього було оголошено у розшук та накладено арешт на його майно.

 

Після наполегливих розшукових дій, підозрюваного, у вересні поточного року, було знайдено, після чого останній пішов на співпрацю з органами слідства та прокурором, повністю визнавши вину у скоєному.

 

Таращанським відділом Кагарлицької місцевої прокуратури скеровано до суду для розгляду по суті обвинувальний акт стосовно зловмисника за ст. 246 (незаконна порубка лісу) КК України.

 

Під час досудового розслідування вказаного кримінального провадження між правопорушником, який повністю визнав свою вину, та прокурором укладено угоду при визнання винуватості, яку затверджено вироком суду та лісничого визнано винним у вчиненні інкримінованого правопорушення.

 

Окрім цього, судом задоволено цивільний позов прокурора згідно якого лісничий має відшкодувати державі спричинені ним збитки у сумі майже 335 тисяч гривень. Також, з метою забезпечення вказаного позову судом накладено арешт на автомобіль обвинуваченого.

 

Прокуратура Київської області і надалі продовжує вживати заходи щодо попередження незаконної порубки лісів та притягнення винних осіб до відповідальності.

 

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 2429