Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За принципової позиції прокуратури Київської області лікаря-офтальмолога, яка перебуваючи у стані сильного алкогольного сп’яніння, вчинила смертельне ДТП, засуджено до 6 років позбавлення волі

    

Завдяки підтриманню державного обвинувачення Бородянським відділом Фастівської місцевої прокуратури 40-річну жінку, яка перебуваючи в стані сильного алкогольного сп’яніння здійснила ДТП, внаслідок якого загинула одна особа, а інша отримала тяжкі тілесні ушкодження, засуджено до 6 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 3 роки.

 

У липні минулого року, в обідній час, жінка, яка працює лікарем-офтальмологом, разом із пасажирами їхала по автодорозі «Київ-Ковель». Під час руху кермувальниця здійснила виїзд на зустрічну смугу руху, внаслідок чого відбулось зіткнення із іншим автомобілем.

 

У результаті дорожньо-транспортної пригоди один із пасажирів горе-водійки загинув на місце події, а інший – отримав тяжке лілесне ушкодження.

 

Установлено, що водійка перебувала в стані сильного алкогольного сп’яніння, а саме відповідно до висновку експерта в крові виявлено концентрацію алкоголю 2,52 проміле.

 

Протягом усього судового розгляду вказаного кримінального провадження правопорушниця вини у вчиненні вказаного кримінального правопорушення не визнала.

 

За процесуального керівництва Бородянського відділу Фастівської місцевої прокуратури дії водія кваліфіковано за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху) КК України.

 

Завдяки принциповій позиції прокуратури зловмисницю визнано винною в інкримінованому злочині та призначено справедливе покарання.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 2438