Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області повідомлено про підозру державному виконавцю, який вніс неправдиві відомості до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та надав особі свій логін та пароль для несанкціонованого доступу до вказаного реєстру

    

Прокуратурою повідомлено про підозру головному державному виконавцю Києво-Святошинського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Київській області у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 362 (несанкціонована зміна інформації, яка обробляється в автоматизованих системах, вчинена особою, яка має право доступу до неї, за попередньою змовою групою осіб) та за ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 362 (пособництво у несанкціонованій зміні інформації, яка обробляється в автоматизованих системах, вчиненому особою, яка має право доступу до неї, вчиненому повторно, за попередньою змовою групою осіб) КК України.

 

У ході досудового розслідування встановлено, що державний виконавець, діючи умисно, безпідставно провів у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно реєстраційні дії щодо реєстрації арешту нерухомого майна, а згодом щодо його припинення.

 

Хоча, державний виконавець достовірно знав про відсутність у його провадженні виконавчих документів для проведення вказаної реєстраційної дії та відсутність виконавчих проваджень щодо вказаної особи.

 

У подальшому, зловмисник надав сторонній особі копію особистого ключа, а також свої логін та пароль для несанкціонованого доступу до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно. Вказана особа повинна була в обумовлений час увійти до вказаного реєстру та вчинити несанкціоновану реєстраційну дію щодо накладення арешту та зняття арешту відносно визначеного ними об’єкту нерухомого майна.

 

Досудове розслідування триває. Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі строком до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 2308