Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Внаслідок вжитих заходів представницького характеру прокуратура Київської області повернула державі землі водного фонду вартістю майже 23 млн грн, які знаходяться безпосередньо в акваторії Канівського водосховища і були незаконно надані в приватну власність громадянам

    

Установлено, що рішенням Вишгородської міської ради надано у приватну власність громадянам земельні ділянки загальною площею понад 1 га для ведення індивідуального садівництва.

 

Втім, з’ясовано, що вказані земельні ділянки знаходяться безпосередньо в акваторії Канівського водосховища (р. Дніпро) у межах м. Вишгород і повністю накладаються на затверджену генеральним планом м. Вишгород 100-метрову прибережну захисну смугу канівського водосховища. Тому, приймаючи спірні рішення Вишгородська міська рада вийшла за надані законом повноваження, оскільки вищевказані землі водного фонду не можуть перебувати у приватній власності.

 

Зважаючи на виявлені порушення, прокуратура Київської області звернулась до суду з позовною вимогою визнати незаконним і скасувати рішення Вишгородської міської ради «Про затвердження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність громадянам», а також визнати недійсними державні акти про право власності громадян на вказані земельні ділянки.

 

Позовні вимоги прокуратури задоволено в повному обсязі, в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно скасовано державну реєстрацію права власності на спірні земельні ділянки, внаслідок чого державі повернуто земельні ділянки водного фонду вартістю майже 23 млн грн.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 1980