Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Завдяки прокуратурі Київської області судитимуть колишнього в.о. начальника управління земельних ресурсів у Переяслав-Хмельницькому районі, який безоплатно передав у власність громадянам землю санаторно-оздоровчого підприємства «Учбово-спортивна база «Переяславль» площею майже 5 га

    

Переяслав-Хмельницький відділ Бориспільської місцевої прокуратури затвердив та скерував до суду для розгляду по суті обвинувальний акт стосовно колишнього виконувача обов’язків начальника управління земельних ресурсів у Переяслав-Хмельницькому районі у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем, тобто умисному з корисливих мотивів в інтересах третіх осіб використанні службовою особою службового становища всупереч інтересам служби, що спричинило тяжкі наслідки) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що колишній виконувач обов’язків начальника управління земельних ресурсів у Переяслав-Хмельницькому районі, зловживаючи своїм службовим становищем, грубо порушуючи вимоги земельного законодавства, безпідставно підписав висновок про погодження проекту землеустрою щодо відведення громадянам безоплатно у власність земельних ділянок в межах Стовп’язької сільської ради Переяслав-Хмельницького району площею майже 5 га для ведення індивідуального садівництва.

В результаті злочинних дій з державної власності незаконно були вилучені земельні ділянки, які перебували на праві постійного користування в ДП «Переяслав-Хмельницький лісгосп» та санаторно-оздоровчого підприємства «Учбово-спортивна база «Переяславль». Розмір спричинених державі матеріальних збитків сягає майже 2 млн гривень.

За вчинення вищевказаних кримінальних правопорушень обвинуваченому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2737