Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області вимагає повернути державі з незаконного володіння 32 га земель водного фонду на території Української міської ради Обухівського району

    

Установлено, що розпорядженням Обухівської районної державної адміністрації у 2008 році  передано у приватну власність 16 громадянам для ведення особистого селянського господарства земельні ділянки загальною площею 32 га з числа земель водного фонду, а саме оточеного водою острову на річці Козинка та водної поверхні в адміністративних межах Української міської ради Обухівського району.

Згідно Закону до земель державної власності, які не можуть передаватись у приватну власність належать землі водного фонду.

З метою відновлення становища, яке існувало до порушення права власності Українського народу на землю та водні ресурси, прокуратурою Київської області до суду пред’явлено позов про визнання недійсними розпорядження, державних актів на право власності та витребування на користь держави 32 га водного фонду.

Прокуратура Київщини і надалі у судовому порядку продовжить займати активну позицію щодо повернення в державну власність земель найбільш цінних категорій.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 3003