Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області зареєстровано кримінальне провадження за фактом впливу першого заступника Ірпінського міського голови Д. Христюка на працівників правоохоронного органу з метою перешкоджанню виконанню ними своїх службових обов’язків

    

Зважаючи на те, що органи прокуратури Київської області рішуче та принципово реагують на порушення законодавства в сфері використання бюджетних коштів, деякі посадови особи намагаються усіляко дискредитувати правоохоронний орган.

 

Так, перший заступник Ірпінського міського голови Д. Христюк, після отримання низки підозр за свої злочинні діяння, за надуманими підставами втручається в діяльність правоохоронного органу. Зокрема, посадовець, з метою впливу на правоохоронців, залучає підлеглих та сторонніх осіб до дискредитації органів прокуратури Київської області та висловлює надумані, безглузді заяви.

 

Сьогодні, 5 вересня, прокуратурою Київської області внесено відомості до ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 343 (втручання в діяльність працівника правоохоронного органу вчинене службовою особою з використанням свого службового становища) КК України.

 

Окрім цього, у прокуратури Київської області є підстави вважати, що перебування Д. Христюка на посаді першого заступника Ірпінського міського голови може негативно вплинути на хід досудового розслідування. Підозрюваний, спільно із іншими членами злочинної організації, обіймаючи свою посаду, може вчинювати дії, пов’язані з розкраданням бюджетних коштів, а також продовжувати протиправну діяльність.

 

 

Get the Flash Player to see this player.

 

 

Тому, враховуючи характер, тяжкість та підвищену суспільну небезпеку вчинених Христюком кримінальних правопорушень, а також у зв’язку з тим, що підозрюваний вчинював інкриміновані йому злочини, користуючись своїм службовим становищем, прокуратурою Київської області сьогодні, 05 вересня, внесено клопотання до суду щодо відсторонення від займаної посади Д. Христюка.

 

Також, прокуратура Київської області оскаржила рішення суду першої інстанції щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту. Прокуратура наполягає на взяття під варту першого заступника Ірпінського міського голови.

 

Нагадаємо, Д. Христюк підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації), ч. 4 ст. 28 ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем вчиненого у складі злочинної організації), ч. 4 ст. 28 ч. 1 ст. 205 (фіктивне підприємництво вчинене у складі злочинної організації), ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів вчинене у складі злочинної організації), ч. 4 ст. 28 ч. 1 ст. 366 (службове підроблення вчиненому у складі злочинної організації), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.

 

Прокуратура Київської області наголошує, що попри спроби підозрюваного усіляко уникати проведенню процесуальних дій, його злочинні схеми будуть розкриті та винні особи понесуть відповідальність передбачену законом.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 2066