Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Відділ ювенальної юстиції прокуратури Київської області вимагає повернути територіальній громаді м. Бровари незаконно передане в оренду приміщення дошкільного навчального закладу «Веснянка» вартістю майже 800 тис грн

    

Установлено, що у 2015 році посадовими особами Броварської міської ради прийнято рішення про надання дозволу на продовження договору оренди та у подальшому укладено новий договір оренди приміщення дошкільного навчального закладу «Веснянка» у м. Бровари площею майже 400 м² вартістю майже 800 тис грн для розміщення Центру реабілітації від наркотичної та алкогольної залежності.

 

Разом з тим, договір оренди нерухомого майна суперечить вимогам ч. 5 ст. 63 Закону України «Про освіту» та ст. 16 Закону України «Про дошкільну освіту», оскільки об'єкти освіти і науки, що фінансуються з бюджету, не підлягають приватизації, перепрофілюванню або використанню не за призначенням.

 

Реагуючи на виявлені порушення чинного законодавства, відділом ювенальної юстиції прокуратури  Київської області пред'явлено до суду позов про визнання недійсними рішення міської ради та договору оренди, звільнити і повернути приміщення дитячого садочка.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2705