Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За результатами спільного виїзду на місця прокурора Київщини та губернатора області виявлені численні порушення під час використання бюджетних коштів підрядниками, за вказаними фактами внесено відомості в ЄРДР (ФОТО)

    

Сьогодні, 26 липня, прокурор Київської області Дмитро Чібісов та голова Київської ОДА Олександр Горган здійснили виїзд до м. Березань та м. Бровари з метою перевірки фактів, викладених заявниками щодо можливих корупційних схем під час використання бюджетних коштів, виділених підрядникам на капітальні ремонти об’єктів.

 

Так, одному з підрядників в м. Березань виділено з бюджетних коштів майже 3 млн гривень на проведення капітального ремонту Березанської ЗОШ №1. По актах виконаних робіт ремонт закінчився ще в грудні минулого року, проте значний обсяг запланованих робіт і досі не завершений.

 

    

 

Зважаючи на виявлені порушення, прокурор Київської області Дмитро Чібісов викликав слідчо-оперативну групу та керівництво Бориспільської місцевої прокуратури для проведення невідкладних слідчих дій.

 

    

 

«Вказані порушення негайно мають бути зафіксовані правоохоронними органами, а особи, які виконували ремонтні роботи та допустили наявні порушення, мають бути встановлені і притягнуті до відповідальності» – наголосив прокурор Київщини.

 

Аналогічна ситуація склалась в м. Бровари під час реконструкції парку «Перемога». На капітальний ремонт парку  з бюджету перераховано майже 15 млн грн. На папері реконструкція парка завершена ще у 2016 році, проте асфальтування доріжок, їх освітлення, встановлення лавочок, а також інші роботи лишилися лише у проекті. Правоохоронні органи на місці зафіксували виявлені порушення, про що внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

 

    

 

Прокурор Київської області взяв на особливий контроль хід досудових розслідувань.

 

    

 

Виїзд очільників Київщини на місця має на меті донести до всіх розпорядників та отримувачів бюджетних коштів, що їх змови, зв’язки буде викрито і знищено всю корупційну вертикаль в рамках законодавства України, тому час та кошти, які вони витрачають на свої «схеми», краще скерувати у законне русло, а саме на виконання якісних робіт для потреб суспільства.

 

    

 

Спільний виїзд на місця засвідчив, що вказівка Президента України щодо використання бюджетних коштів неухильно забезпечена на території Київської області, як правоохоронними органами, так і органами місцевого самоврядування. 

 

Дмитро Чібісов наголосив, що функціонування «гарячої лінії» до прокурора Київської області та небайдужість громадян забезпечує ефективне викорінювання корупційних складових, з метою недопущення порушень законних інтересів держави та громадян.

 

«Звертаю увагу, що це лише початок таких виїздів керівництва Київщини на місця, у подальшому буде викрито інших недобросовісних отримувачів та розпорядників бюджетних коштів» - сказав Д. Чібісов.

 

Підсумовуючи, прокурор області зазначив, що у нас є можливість, воля і принциповість протидіяти розкраданню бюджетних коштів і ставити питання про притягнення винних осіб до передбаченої законом відповідальності не лише в окремих районах, а й по всій території Київщини.

 

Спільна співпраця правоохоронних органів та громадян безумовно приведе українське суспільство у краще майбутнє, створить сильний імунітет від корупційних проявів, результатом чого стане нова європейська держава.

 

Довідково: номер «гарячої» лінії до прокурора Київської області  (044) 200-21-16.

 

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 3363