Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Завдяки прокуратурі Київської області судитимуть 4 осіб, які вербували ошуканих громадян України до наркотрафіку в Бразилії, Таїланду та Еквадору, внаслідок чого потерпілих засуджували, зокрема, і до 25 років позбавлення волі

    

Прокуратура Київської області затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох осіб, які протягом 2015-2016 років, обіцяючи потерпілим легальну роботу, вербували їх та переміщали до Федеративної Республіки Бразилія, Королівства Таїланд та до Республіки Еквадор, а потім втягували у злочинну діяльність, пов’язану з наркоторгівлею.

 

Нагадаємо, обвинувачені запевняли потерпілих, що ті будуть працювати у сфері турізму, а також перевозити дорогоцінне каміння. Під час таких перевезень «дорогоцінного каміння» українців затримували із великою партією кокаїну та деяких потерпілих засуджували до 25 років позбавлення волі.  

 

Завдяки плідній співпраці прокуратури Київської області з Департаментом боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми Національної поліції України зловмисників затримано у січні поточного року.

 

Хід досудового розслідування кримінального провадження перебував на контролі у керівництва прокуратури Київської області.

 

Завдяки зібраним беззаперечним доказам у кримінальному провадженні, матеріали якого були передані до Федеративної Республіки Бразилія, виправдано та повернуто до України одного з потерпілих. 

 

Співпраця з міжнародними організаціями щодо встановлення наявності підстав про звільнення осіб, які перебувають у в’язницях іноземних країн – триває.

 

Вербувальники обвинувачуються у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) КК України. Їм загрожує покарання у виді позбавлення волі строком від 5 до 12 років з конфіскацією майна або без такої.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2746