Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області повідомлено про підозру двом особам, які через створення фіктивних підприємств та за сприяння органів Ірпінської міської ради, завдали збитки державі понад 21 млн грн, підозрюваних арештовано

    

Прокуратурою Київської області під час досудового розслідування кримінального провадження встановлено, що службові особи виконавчого комітету Ірпінської міської ради, спільно з іншими особами, через фіктивні підприємства привласнили державні кошти на суму понад 21 млн гривень.

 

За процесуального керівництва прокуратури Київської області повідомлено про підозру особі 1984 року народження у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27 ч. 5 ст. 191 (пособництво у заволодінні чужим майном в особливо великих розмірах, шляхом зловживання службовими особами Ірпінської міської ради своїм службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб), ч. 1 ст. 205 (незаконне придбання суб’єкта підприємницької діяльності з метою прикриття незаконної діяльності), ч. 3 ст. 358 (підроблення документа, який видається установою, яка має право видавати такі документи  і який надає право та звільняє вд обов’язків, з метою використання його підроблювачем, вчинене за попередньою змовою групою осіб) КК України.

 

Крім цього, прокуратурою Київської області повідомлено про підозру особі 1965 року народження у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 205 (незаконне придбання (створення) суб’єкту підприємницької діяльності з метою прикриття незаконної діяльності) та за ч.ч. 3,4 ст. 358 (підроблення документа, який видається установою, яка має право видавати такі документи і який надає право та звільняє від обов’язків, з метою використання його підроблювачем, вчинене за попередньою змовою групою осіб, використання завідомо підробленого документа) КК України.

 

За клопотанням прокуратури Київської області підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави на суму понад 8,5 млн гривень.

 

Досудове розслідування триває.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 4396