Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області затримала групу осіб, серед яких керівник підрозділу поліції, які за 17 млн доларів США, намагались організувати переправлення бізнесмена до РФ (ФОТО)

    

Прокуратура Київської області спільно зі співробітниками Служби безпеки України затримала групу осіб, до складу якої входив один з керівників підрозділу поліції, які на замовлення громадянина РФ, за грошову винагороду у розмірі 17 млн доларів США, намагались організувати викрадення та переправлення на територію Росії колишнього громадянина РФ.

 

    

 

Окрім цього, викрадачі планували запропонувати працівникам правоохоронних орагнів неправомірну вигоду за сприяння у виконанні їх злочинного умислу.

 

Під час отримання «авансу» у розмірі 100 тисяч доларів США, який надавався зловмисникам на виконання їх злочинних дій, останніх було затримано за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 14, ч. 3 ст. 146 (готування до викрадення людини, вчинене організованою групою) та ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 369 (закінчений замах на надання неправомірної вигоди службовій особі) КК України.

 

    

 

На даний час проводиться комплекс слідчих та розшукових дій з метою встановлення усіх обставин вчиненого кримінального правопорушення.

 

Затриманим загрожує покарання у виді позбавлення волі строком до 10 років.

 

Крім того, сьогодні, прокуратура Київської області звертатиметься до суду із клопотанням щодо обрання зловмисникам запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 2686