Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області, за зверненням журналістів, зареєструвала кримінальне провадження за фактом службової недбалості працівників поліції під час конфлікту в с. Ходосівка

    

За оперативного втручання співробітників прокуратури Київської області зафіксовано порушення, які були в діях працівників поліції під час конфлікту журналістів та чоловіків в с. Ходосівка, у вівторок, 30 травня.

 

Встановлено, що журналісти здійснювали відеозйомку незаконного гідронамиву піску в с. Ходосівка. Під час виконання ними своїх професійних обов’язків четверо чоловіків намагалися їм завадити. Під час конфлікту, який переріс у бійку, журналістам завдано тілесні ушкодження. На місці події перебували працівники поліції, які всупереч вимогам  ЗУ «Про Національну поліцію», не забезпечили належної охорони громадського порядку, що в свою чергу призвело до спричинення представникам ЗМІ тілесних ушкоджень.

 

Реагуючи на неналежне виконання своїх службових обов’язків працівниками поліції слідчим управлінням прокуратури Київської області 30.05.2017 зареєстровано кримінальне провадження за ч. 1 ст. 367 КК України.

 

На даний час у кримінальному провадженні допитуються свідки та проведено огляд місця події.

 

Окрім цього, Києво-Святошинською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях, розпочатих за ч. 2 ст. 345-1 (погроза або насильство щодо журналіста) та ч. 1 ст. 171 (перешкоджання професійній діяльності журналістів) КК України.

 

Процесуальним керівником, у порядку ст. 36 КПК України, з метою всебічного, повного та неупередженого дослідження всіх обставин кримінального провадження надано слідчому письмові вказівки. Зокрема, доручено призначити судово-медичну експертизу для визначення отриманих потерпілими тілесних ушкоджень, провести допит потерпілих, провести з потерпілими слідчі експерименти для відтворення обставин події за участю судово-медичного експерта.

 

Досудове розслідування триває, хід слідства взято на контроль.

 

Разом з цим, прокуратура Київської області наголошує, що боротьба із незаконним видобутком піску є одним з пріоритетних напрямів діяльності органів прокуратури, нести відповідальність, передбачену чинним законодавством, будуть всі особи, які причетні до вказаної незаконної діяльності.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 2970