Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області довела вину колишньої керуючої одного із відділень АТ «Ощадбанк», яка заволоділа коштами позичальника на суму 229 тисяч гривень, зловмисницю засуджено до 9 років позбавлення волі

    

Прокуратурою підтримано державне обвинувачення відносно особи, яка будучи керуючою одного із відділень АТ «Ощадбанк», підробляючи підписи в документах на видачу готівки по кредитній лінії одного із клієнтів, заволоділа коштами позичальника на суму 229 000 гривень.

 

Так, вказана особа, будучи наділеною організаційно-розпорядчими обов’язками, надавала усну вказівку підлеглим працівникам – касирам банку про те, що вони повинні видати кошти із каси для передачі їх позичальнику, оскільки особисто він з’явитися не може. Отримані кошти керуюча залишала собі.

 

За наполегливої позиції Фастівської місцевої прокуратури судом визнано винною вказану особу у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2, 3 ст. 191(привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК України та призначено покарання у виді 9 років позбавлення волі.

 

Крім цього, судом призначено додаткове покарання у виді позбавлення права обіймати посади, пов’язані з повною матеріальної відповідальністю строком на три роки.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 3685