Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області викрито зловмисника, який ухилився від митного оформлення автомобілів під час ввезення їх на територію України, чим завдав збитків державі на суму майже 3,3 млн грн

    

Встановлено, що у вересні минулого року на митну територію України директором одного із підприємств Київщини ввезено 5 автомобілів-самоскидів.

 

Під час митного оформлення товару зловмисник вказав у митній декларації неправдиві відомості з приводу того, що вказані автомобілі є внеском іноземного інвестора до статутного капіталу його підприємства, що згідно митного законодавства України, звільняє його від сплати ввізного мита. При цьому, у подальшому зазначені автомобілі передані в оренду іншому товариству.

 

Дії директора підприємства призвели до фактичного ненадходження до державного бюджету коштів у сумі майже 3,3 млн гривень.

           

За результатом здійснення усіх необхідних слідчих (розшукових) дій, у квітні поточного року, останньому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 212 КК України (ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів).

 

Однак, після висунення правопорушнику підозри, чоловік усвідомив свою провину та відшкодував в ході досудового розслідування завдані державі збитки, повернувши несплачений податок до державного бюджету у розмірі майже 3,3 млн гривень.

 

Враховуючи вказане, а також те, що кримінальне правопорушення директором підприємства вчинено вперше, прокуратурою направлено до суду клопотання про звільнення останнього від кримінальної відповідальності.

           

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 2686