Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області затримала колишнього протоієрея, який намагався продати за півмільйона доларів США старовинні церковні реліквії, які належали митрополиту Київському і всієї України Володимиру (ФОТО)

    

Вчора, 06 квітня, у центрі столиці, прокуратура Київської області спільно зі співробітниками поліції затримала колишнього протоієрея, який намагався продати за півмільйона доларів США 21 старовинну церковну реліквію, які, зокрема, особисто носив митрополит Київський і всієї України Володимир.

 

    

 

   

 

 

Установлено, що в березні 2016 року невідомі особи викрали з будинка Олександра Драбинка, який свого часу був особистим секретарем предстоятеля УПЦ митрополита Володимира, два сейфи в яких зберігалися церковні реліквії. За попередніми підрахунками вартість викрадених речей становить понад 15 млн гривень.

 

Завдяки оперативній та злагодженій роботі співробітників правоохоронних органів у порядку ст. 208 КПК України затримано колишнього священника під час збуту церковних реліквій.

 

Також, вчора, за місцем проживання зловмисника було проведено обшук під час якого виявлено та вилучено предмети, схожі на ножі, мисливська зброя, ікони та інші речі.

 

    

 

   

 

За процесуального керівництва прокуратури Київської області чоловіку повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 198 (збут майна, одержаного злочинним шляхом) КК України.

 

Досудове розслідування триває.

 

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

 

кількість переглядів: 6249