Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області спільно зі співробітниками правоохоронних органів знешкоджено організовану групу, яка систематично вчиняла особливо тяжкі злочини відносно підприємців (ФОТО)

    

Сьогодні, 28 березня, прокуратурою Київської області спільно зі співробітниками СБУ та Управлінням карного розшуку Головного управління Національної поліції у Київській області виявлено та знешкоджено організовану групу у складі 10 осіб, яка погрожуючи знищенням бізнеса потерпілих, займалась систематичним вимаганням грошових коштів з суб’єктів підприємницької діяльності на території Київщини.

 

    

 

Завдяки злагодженій взаємодії між правоохоронними органами вдалося знешкодити організовану групу, яка діяла з жовтня 2016 року по березень 2017 року. Щомісячно зловмисники вимагали від бізнесменів від 5 до 30 тисяч гривень, у разі невиконання їх вимог, члени ОЗГ погрожуючи фізичною розправою над потерпілими та членами їх сімей, пошкоджували та знищували майно підприємців, шляхом підпалу магазинів та салонів краси.

 

    

 

Прокуратурою Київської області у співпраці із правоохоронними органами проведено 18 санкціонованих обшуків у житлових приміщеннях та автівках учасників  організованої групи.

 

    

 

У ході обшуків виявлено грошові кошти, засоби, схожі на наркотичні, пристрої, схожі на пістолети та гранату, безліч мобільних телефонів та платіжних карток, а також кастети, ножі.

 

    

 

    

 

    

 

    

 

 

Усі учасники організованої групи затримані в порядку ст. 208 КПК України. Зловмисникам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 189 (вимагання) КК України.

 

Прокуратурою Київської області готується клопотання до суду з вимогою обрати затриманим особам запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

 

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 3691