Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Завдяки наполегливій роботі ювенального відділу прокуратури Київської області державі реально повернуто 248 га земель закладу освіти, які незаконно були передані приватному підприємству

    

Установлено, що між Державним професійно-технічним навчальним закладом «Яготинський центр професійно-технічної освіти» та одним із сільськогосподарських підприємств було укладено угоду про співпрацю.  Згідно з умовами цієї угоди, навчальний заклад, без погодження з Міністерством освіти і науки України, надав підприємству 248 га землі для вирощування сільськогосподарських культур.

 

Вказані дії відбулися всупереч вимогам Закону України «Про професійну-технічну освіту» та Закону України «Про оренду землі», тобто між закладом освіти та юридичною особою було укладено удавану угоду про співпрацю, щоб приховати дійсний факт оренди земель освітнього закладу.

 

Зважаючи на виявлені порушення, прокуратурою Київської області внесено позовну заяву з вимогою визнати недійсною угоду про співпрацю та повернути земельні ділянки площею 248 га та вартістю 8 млн гривень у державну власність. Вказаний позов визнано обгрунтованим та задоволено у повному обсязі.

 

У подальшому, після набрання законної сили рішення суду, його направлено на виконання до Яготинського відділу Державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Київській області.

 

У понеділок, 20 березня, до прокуратури Київської області від Яготинського відділу ДВС ГТУЮ у Київській області надійшла постанова державного виконавця про закриття виконавчого провадження, в зв’язку з фактичним виконанням рішення суду.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

 

кількість переглядів: 2434