Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області скерувала до суду обвинувальні акти стосовно посадових осіб одного з лісгоспів Київщини за фактом розтрати лісопродукції на суму майже 230 тисяч гривень

    

Києво-Святошинською місцевою прокуратурою завершено досудове розслідування у кримінальних провадженнях стосовно посадових осіб державного підприємства «Ржищівський військовий лісгосп» за фактом розтрати останніми лісопродукції на суму майже 230 000 гривень.

                    

Встановлено, що майстер лісу та лісничий вказаного лісництва, будучи матеріально-відповідальними особами за забезпечення збереження ввіреного їм майна, протягом 2014-2016 років вчинили розтрату лісопродукції в загальній кількості близько 570 м³, чим заподіяли шкоду державі на вищевказану суму.

 

Дії правопорушників кваліфіковано за ч. 1 ст. 191 (привласнення чи розтрата чужого майна, яке було ввірене особі чи перебувало в її віданні) КК України та ч. 2 ст. 191 (привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем) КК України.

 

Разом з тим, обвинувачені уклали угоди про примирення з представником ДП «Ржищівський військовий лісгосп» та затвердили графік погашення заборгованості, які разом з обвинувальними актами скеровано до суду для розгляду по суті.

 

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2751