Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Завдяки спільним діям прокуратури Київської області та СБУ попереджено масове отруєння людей від сурогатного алкоголю, вилучено 129 тисяч літрів недоброякісної продукції

    

За результатами проведених санкціонованих обшуків, які тривали одночасно на території України, співробітниками прокуратури Київської області та Службою безпеки України виявлено та вилучено 129 тисяч літрів сурогату.

 

Лише в Київській області та столиці вилучено понад 67 тисяч літрів недоброякісної алкогольної продукції.

 

    

 

З’ясовано, що група осіб на території Київщини та столиці, організувала у підпільних цехах виготовлення алкогольних напоїв з недоброякісної сировини. У подальшому, сурогат поставляли у торгові мережі, як елітний алкоголь під відомими брендами, такими як  «Фінляндія», «Арманьяк» тощо.

 

За попередніми оцінками експертів, вказаний сурогат міг призвести до масового отруєння людей. Наразі прокуратурою Київської області відібрані зразки вилученої продукції та призначено ряд експертиз.

 

Триває досудове розслідування кримінального провадження розпочатого за ч. 3 ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) КК України, під час якого будуть встановлені особи, які причетні до вказаної незаконної діяльності.

 

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 5 до 10 років.

 

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

 

кількість переглядів: 2919