Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Завдяки принциповій позиції прокуратури Київської області нелюда, який жорстоко вбив жінку, щоб заволодіти її квартирою, засуджено до найсуворішої міри покарання у вигляді довічного позбавлення волі

    

Установлено, що двох чоловіків визнано винними та засуджено до 15 та 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна за вчинення умисного вбивства з особливою жорстокістю, розбій та замах на шахрайство в особливо великих розмірах.

 

Чоловіки обвинувачувалися у тому, що один із них, познайомившись із самотньою жінкою, вирішив заволодіти її грошовими коштами та квартирою. З метою реалізації свого злочинного плану зловмисник залучив свого товариша, якому пообіцяв винагороду за вбивство потерпілої після продажу її квартири.

 

Діючи згідно розробленого плану та розподілу ролей, чоловіки, виїхавши із жертвою за межі м. Київ, жорстоко вбили потерпілу, а тіло підпалили.

 

У подальшому, один із зловмисників, отримавши підроблену довіреність на квартиру померлої, разом із своїм спільником, намагалися продати квартиру, однак були затримані правоохоронними органами.

 

Не погоджуючись із вироком суду внаслідок м’якості покарання, Києво-Святошинська місцева прокуратура внесла апеляційну скаргу.

 

За наслідками апеляційного розгляду, прокуратура Київської області відстояла призначення одному із засуджених, який організував умисне вбивство потерпілої та заволодів її майном після смерті, найсуворішого покарання, а саме довічного позбавлення волі з конфіскацією майна. Інший зловмисник проведе за гратами 12 років.

 

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 2715