Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За процесуального керівництва прокуратури Київської області судитимуть трьох осіб, які під приводом перевірки лічильника електроенергії, вчинили розбійний напад та жорстоко вбили 88-річну жінку

    

Білоцерківська місцева прокуратура завершила досудове розслідування та скерувала до суду для розгляду по суті обвинувальний акт стосовно трьох осіб, які в лютому 2016 року, за попередньою змовою, з корисливих мотивів, вчинили розбійний напад та вчинили умисне вбивство потерпілої 1928 року народження.

 

Завдяки плідній взаємодії процесуального керівника, слідчого та оперативних працівників, своєчасно проведених слідчих (розшукових) дій, особи, які обґрунтовано підозрювалися у вчиненні даного злочину, в листопаді 2016 року були затримані.

 

За клопотанням прокуратури, під час досудового розслідування, підозрювані перебували під вартою.

 

Установлено, що в лютому 2016 року, двоє чоловіків, один з яких раніше вже був неодноразово судимий, та жінка, за попередньою змовою, прийшли до 88-річної пенсіонерки додому, під приводом перевірки лічильнику електроенергії, з метою скоєння розбійного нападу на останню.

 

Проникнувши до будинку, чоловіки  зв’язали мотузкою руки та ноги потерпілої. Після цього, зловмисники почали шукати у будинку цінні речі та грошові кошти,  супроводжуючи свої дії нанесенням жінці ударів по різним частинам тіла, від чого потерпіла втрачала свідомість.

 

Відшукавши 1 тисячу гривень, зловмисники почали виходити з будинку, коли один із чоловіків, раніше неодноразово судимий, стрибнув на голову потерпілій, яка після цього вже не подавала ознак життя.

 

Дії двох чоловіків кваліфіковано за ч. 4 ст. 187 (розбій) та п.п. 6, 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство, вчинене з корисливих мотивів за попередньою змовою групою осіб) КК України. Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

 

Дії жінки кваліфіковано за ч. 3 ст. 187 (розбій) КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 7 до 12 років із конфіскацією майна.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

 

кількість переглядів: 2643