Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області здійснено екстрадицію до Королівства Бельгія громадянина, який перебував у міжнародному розшуку за вчинення в складі організованої групи ряду угонів елітних авто на території Європейського Союзу

    

У вересні минулого року в аеропорту «Бориспіль» затримано громадянина Болгарії 1973 року народження, який розшукується правоохоронними органами Королівства Бельгії з метою притягнення до кримінальної відповідальності за участь у вчиненні організованою групою ряду незаконних заволодінь транспортними засобами.

 

За клопотанням прокуратури Київської області до вказаного чоловіка застосовано тимчасовий арешт строком на 40 діб.

 

Генеральною прокуратурою України отримано запит компетентного органу Королівства Бельгії про видачу громадянина для притягнення до кримінальної відповідальності.

 

Проведення екстрадиційної перевірки стосовно нього Генеральна прокуратура України відповідно до ст. 587 КПК України доручила прокуратурі Київської області.

 

У ході екстрадиційної перевірки встановлено, що Голландським судом першої інстанції Брюсселю на вимогу Королівського прокурора видано міжнародний ордер на арешт громадянина Болгарії, який підозрюється у вчиненні злочинів, передбачених ст. 322, ч.ч. 1, 3 ст. 324, ст. ст. 325, 461, 467, ч.ч. 1, 5 ст. 505 Кримінального кодексу Королівства Бельгії.

 

Інкриміновані чоловікові злочинні діяння за законодавством України кваліфікуються за ч. 3 ст. 289 КК України, і є екстрадиційними, оскільки за їх вчинення передбачено покарання у виді позбавлення волі на максимальний строк не менше одного року. Строки давності притягнення особи до кримінальної відповідальності не сплинули.

 

Завдяки вжитим заходам органів прокуратури Київської області вказаний громадянин переданий до Короліства Бельгія для притягнення до кримінальної відповідальності.

 

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

 

кількість переглядів: 2334