Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області відстояла свою позицію щодо посилення покарання у вигляді позбавлення права керувати транспортними засобами на 3 роки колишньому посадовцю "Укрзалізниці" за фактом резонансного ДТП з журналістом

    

Сьогодні, 5 січня, Апеляційним судом розглянуто та частково задоволено апеляційну скаргу прокуратури Київської області щодо скасування рішення суду першої інстанції в частині покарання у вигляді позбавлення права керувати транспортними засобами на 3 роки стосовно колишнього начальника логістики та грузоперевезень «Укрзалізниці».

Нагадаємо, у липні 2016 року, колишній посадовець, виїхавши на зустрічну смугу руху, зіткнувся із автівкою в якій перебувала родина журналіста. Внаслідок зіткнення пасажири автомобіля отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.

Дії правопорушника кваліфіковано за ч. 1 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) КК України.

 

Прокуратура Київської області вимагала в суді призначити покарання обвинуваченому у вигляді 2 років обмеження волі з позбавлення права керувати транспортними засобами на строк 3 роки.

 

Враховуючи пом’якшуючі обставини, у тому числі добровільне відшкодування матеріальної шкоди обвинуваченим, суд визнав винним екс-посадовця у вчиненні вищевказаного кримінального правопорушення, призначивши покарання  у вигляді штрафу розміром 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права керувати транспортними засобами на1 рік 6 місяців.

 

Не погоджуючись із вказаним рішенням суду, прокуратура Київської області внесла апеляційну скаргу.

За наслідками апеляційного розгляду судом частково задоволено апеляційну скаргу прокурора та ухвалено новий вирок, яким обвинуваченого позбавлено права керувати транспортними засобами на 3 роки.

 

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

 

кількість переглядів: 2995