Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Повернення незаконно вилучених земель триває, наразі прокуратура Київської області повернула 17 га лісу в державну власність

    

Зважаючи на правову позицію прокуратури Київської області суд апеляційної інстанції залишив без змін рішення господарського суду м. Києва щодо повернення у розпорядження державного лісогосподарського підприємства лісової ділянки площею 17 га.

 

Рішенням Київської обласної державної адміністрації у 2013 році приватному підприємству передано у довгострокове тимчасове користування лісову ділянку на території Білоцерківського району області. Водночас, в порушення  ст. 18 Лісового кодексу України укладення відповідного правочину не було погоджено з уповноваженим органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері лісового господарства.

 

Крім того, частину спірної лісової ділянки займає водний об’єкт, правовий режим якого, в порушення вимог ст. 51 Водного кодексу України, не враховано під час надання її у користування на 27 років для проведення науково-дослідних робіт.

 

Зважаючи на виявлені порушення, прокуратура Київської області звернулась до суду з вимогами про скасування розпорядження обласної державної адміністрації, визнання недійсним договору довгострокового тимчасового користування лісовою ділянкою та повернення ділянки постійному лісокористувачу, які судами першої та апеляційної інстанції задоволено.

 

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

 

кількість переглядів: 3291