Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області затримала особу, яка за 30 тисяч доларів США обіцяла сприяти обранню на посаду судді одного з районів міста Києва безстроково (ФОТО)

    

Сьогодні біля Адміністрації Президента України працівники прокуратури Київської області спільно зі співробітниками Головного управління БКОЗ СБУ затримали чоловіка, який за 30 тисяч доларів США пообіцяв судді продовжити термін його повноважень.

 

  

      

 

Установлено, що наприкінці серпня поточного року зловмисник запропонував одному з суддів м. Києва, п’ятирічний строк повноважень якого закінчився, за грошову винагороду в розмірі 30 тис. доларів США отримати позитивну рекомендацію ВККСУ та позитивне рішення Верховної Ради України щодо обрання на посаду судді безстроково, та окремо за винагороду в розмірі 500 доларів США за прискорення отримання позитивного висновку спецперевірки, яка проводиться Службою безпеки України.

 

Після отримання вказаних коштів правопорушника затримано правоохоронними органами за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 (шахрайство) КК України.

 

На даний час тривають невідкладні слідчі дії, проводиться обшук за місцем проживання затриманої особи.

 

Досудове розслідування триває.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

 

кількість переглядів: 3386