Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області вимагає повернути у державну власність майже 4 га земель в Обухівському районі

    

У 2010 році Українською міською радою, в порушення діючого земельного законодавства, без обов’язкового проведення земельних торгів, передано в оренду одному з товариств земельну ділянку площею понад 4 га для будівництва набережної та житлового комплексу з дитячим садком в м. Українка в районі вулиці Будівельників.

 

Згодом, частину земельної ділянки площею понад 1 га, що передбачалась під будівництво дитячого дошкільного навчального закладу, повернуто до земель запасу міста за згодою сторін.

 

Втім, вже у 2014 році Українська міська рада надала в оренду вказаному товариству цю земельну ділянку під багатоповерхову житлову забудову. Такі дії відбулися без  проведення обов’язкового земельного аукціону. Відведення земельної ділянки в оренду без проведення торгів обґрунтовано попереднім примусовим вилученням з користування товариства земельної ділянки для суспільних потреб для будівництва дитячого садка, який до цього часу так і не збудовано.

 

Таким чином, забудовник двічі уник процедури отримання у користування земельних ділянок на конкурсних засадах для багатоповерхового житлового будівництва, переклавши тягар по забезпеченню об’єктами соціальної інфраструктури майбутніх житлових комплексів на територіальну громаду.

 

Реагуючи на порушення, Києво-Святошинською місцевою прокуратурою пред’явлено 2 позови до господарського суду Київської області про визнання недійсними договорів оренди земельних ділянок загальною площею майже 4 га та повернення цих земель територіальній громаді міста Українка.

 

Довідково: згідно з даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань засновниками товариства, яке отримало вказані земельні ділянки, є діючі та колишні депутати Української міської ради.

 

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

 

кількість переглядів: 3493