Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Завдяки принциповій позиції прокуратури Київщини засуджено екс-заступника КОДА за вчинення службового злочину

    

Печерський районний суд м. Києва підтримав позицію прокуратури Київської області та визнав винуватим колишнього заступника голови Київської обласної державної адміністрації у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 367 КК України (в редакції 2008 року), а саме у неналежному виконанні своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них.

 

Установлено, що між КОДА та одним із благодійником укладено меморандум про реалізацію спільного благодійного проекту, мета якого полягала у наданні допомоги багатодітним сім’ям, в яких виховується 10 і більше дітей.

 

Відповідно до умов вказаного меморандуму, благодійник мав перерахувати на рахунок КОДА майже 5 млн гривень для допомоги десяти багатодітним сімям.

 

Внаслідок неналежного виконання обовязків посадовцем, половину грошових коштів витрачено на інші цілі, які не передбачені меморандумом.

 

Враховуючи виявлені обставини, екс-заступнику голови КОДА призначено покарання  у виді 2 років обмеження волі з позбавленням права займати посади, пов’язані з організаційно-розпорядницькою та адміністративно-господарською діяльністю строком на 3 роки.

 

Прес-служба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 3116