Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київщини повернула державі 17 га лісу в Білоцерківському районі

    

Захисту інтересів держави у сфері лісових відносин приділяється особлива увага органами прокуратури Київської області.

 

Установлено, що розпорядженням Київської обласної державної адміністрації, в порушення вимог ст. ст. 14, 51 Водного кодексу України та       ст. 18 Лісового кодексу України, без погодження з постійним лісокористувачем, передано приватному підприємству у довгострокове користування лісову ділянку площею 17 га з розташованим на ній об’єктом водного фонду. 

 

Товариство, яке безпідставно отримало у користування лісову ділянку, засоби масової інформації пов’язують з керівництвом Республіканського комітету Автономної Республіки Крим з лісового та мисливського господарства  часів президентства В. Януковича.

 

Господарський суд м. Києва підтримав позицію прокуратури області та повернув постійному лісокористувачу ДП «Білоцерківське лісове господарство» вказану лісову ділянку вартістю майже 1 млн гривень, на території  Шкарівської сільської ради Білоцерківського району Київської області.

 

Прокуратура Київщини і надалі продовжуватиме займати активну позицію щодо повернення державі лісових земель, які становлять особливе природоохоронне значення для регіону та перебувають під охороною держави.

 

 

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 2653